ADSL TE LANGZAAM? GLASVEZEL TE DUUR?

Een straalverbinding is dan een heel mooi alternatief, het is een radioverbinding tussen twee antennes die op elkaar gericht zijn en data aan elkaar overdragen. Het is tevens een goed alternatief voor een bekabelde verbinding wanneer bijvoorbeeld de afstand te groot is om dit per kabel te overbruggen.

Om een stabiele straalverbinding te kunnen garanderen moet er vrij zicht zijn tussen de twee radio antennes. Door de kromming van het aardoppervlak is het maximale bereik beperkt tot ongeveer 40 kilometer, maar is eventueel wel weer op te vangen door een tussenstation te plaatsen. In de praktijk is het echter zo dat de straalverbindingen veelal gebruikt worden over kortere afstanden, 10 a 15 km maximaal, om gebouwen netwerk technisch aan elkaar te kunnen verbinden of om bijvoorbeeld evenementen tijdelijk te kunnen voorzien van Internet.

Over deze verbindingen kunnen allerlei diensten worden geleverd zoals bijvoorbeeld regulier Internet, WiFi Access Points, pin verbindingen, VoIP verbindingen en camera beelden voor beveiligingen en streaming diensten.

Doordat de infrastructuur draadloos is, krijgt u een breedband netwerkverbinding op plaatsen waar glasvezel niet leverbaar is voor een economisch rendabel bedrag. Het realiseren van draadloze verbindingen blijkt in de praktijk vele malen goedkoper te zijn omdat er geen vergunning aangevraagd hoeft te worden en er geen graafwerkzaamheden plaats vinden.

De straalverbinding heeft vergelijkbare specificaties als glasvezel waardoor een vergelijkbare uptime gegardandeerd kan worden.

In samenwerking met verschillende bedrijven, zoals bijvoorbeeld NR Automatisering en @Inet, verzorgen wij straalverbindingen tot maximaal 10 km vanaf 2Mbps tot 1Gbps qua Internet snelheid op allerlei locaties. Van evenementen terreinen, strandlocaties, havens en bedrijventerreinen wij zorgen voor stabiele en betrouwbare verbindingen.

Het verschil met ons concurrenten?

In vergelijking tot onze concurrenten leveren wij enkel en alleen 1 op 1 verbindingen, dit houdt in dat wanneer u 20Mbit bij ons afneemt wij dus alleen voor u al 20Mbit reserveren cq extra inkopen. Wij leveren dus geen gedeelde bandbreedte waardoor bij veel verkeer uw verbinding ook in snelheid afneemt. Dit is ook de voornaamste reden dat onze abonnementsprijzen over het algemeen duurder zijn dan onze concurrenten.
Wilt u een stabiele verbinding? Uw eigen Vlan met externe ip’s? uw eigen firewall in het datacenter? en altijd uw eigen gegarandeerde bandbreedte, neem dan contact met ons op.

Prijzen

Wij hebben twee verschillende abonnenten voor de snelheid van de Internet verbinding:

1. 20Mb Up en Down met een eigen extern IP Adres: € 125,- per maand ex btw
2. 50Mb Up en Down met een eigen extern IP Adres: € 175,- per maand ex btw

Snellere verbindingen zijn mogelijk, is op basis van maatwerk en is locatie gebonden, vraag naar de mogelijkheden voor uw locatie.

Algemene kosten voor installatie en oplevering verschillen per locatie vanwege hoogte, bereikbaarheid en bijv. dak doorvoer. Na een bezoek aan uw locatie kunnen wij u prijsopgave doen voor deze eenmalige kosten. Prijs vanaf € 499,-

Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor kunnen betekenen.