Zonder een goed functionerend netwerk loopt u de kans op netwerk problemen die onverklaarbaar lijken te zijn. Denk hierbij aan bijv. print problemen, netwerk snelheden die niet constant zijn, internet vertragingen, VOIP problemen met enkelzijdige spraak of compleet wegvallend, etc etc.

In de wereld van systeembeheer komen er namelijk weleens problemen voor die gewoonweg onverklaarbaar zijn, dan rest ons niet anders om terug te vallen bij de basis: het Netwerk

Het computernetwerk verbindt alle apparaten zoals computers, printers, servers, en VoIP toestellen via een switch aan elkaar vast. Wanneer er in het netwerk 1 fout zit zou het weleens kunnen zijn dat een grootdeel van het netwerk hier last van heeft en daardoor bepaalde apparatuur storingen gaan veroorzaken.

Sinds deze maand beschikt Beam IT over een netwerk bekabeling tester. Met dit apparaat zijn we in staat om de bekabeling te testen op fouten en of onderbrekingen, tevens kunnen we de lengte meten van de kabels en is het mogelijk om d.m.v. de kabel zoeker de juiste kabel uit een complete kabelboom te vissen.

 

Wilt u ook uw netwerk bekabeling testen bij u op kantoor, neem contact met ons en wij maken vrijblijvend een offerte voor u.